19 ℃
'Het kan nog steeds'

Boeren verwachten dat het kabinet het stikstofbeleid na 800ste demonstratie helemaal omgooit

Boeren verwachten dat het kabinet het stikstofbeleid na 800ste demonstratie helemaal omgooit
Foto: Jenoche / Shutterstock.com

Boze boeren gaan zaterdag opnieuw naar Den Haag om te demonstreren tegen de stikstofplannen van het kabinet. Hoewel de tientallen of zelfs honderden voorgaande demonstraties geen noemenswaardig resultaat opleverden, rekenen de boeren dit keer op een totaal andere uitkomst.

“De hoeveelste demonstratie dit is? Ik weet het niet precies. Volgens mij zitten we nu op een stuk of 300 demonstraties. Ik ben de tel kwijt”, zegt melkveehouder John Briemers. “Maar het gaat bij demonstraties natuurlijk ook om een stukje kwantiteit. Je moet niet na een paar honderd demonstraties al meteen opgeven.”

“Het feit dat de vorige 300 demonstraties nauwelijks effect hadden, wil natuurlijk niet zeggen dat exact hetzelfde trucje nóg een keer doen compleet zinloos is”, zegt de melkveehouder. “Het kan nog steeds. Ik heb er alle vertrouwen in dat het kabinet na 800 demonstraties het stikstofbeleid helemaal omgooit. We zijn er dus nog lang niet.”

Briemers staart even naar zijn koeien en komt dan met een filosofische conclusie: “De definitie van waanzin is steeds hetzelfde doen en elke keer dezelfde uitkomst verwachten. Einstein zei dat ooit.”

 
Deel dit artikel: