23 ℃

Boeken over Jip en Janneke worden opnieuw uitgebracht in makkelijke taal

Boeken over Jip en Janneke worden opnieuw uitgebracht in makkelijke taal
Foto: Adrie Oosterwijk / Shutterstock.com

UTRECHT - De boeken over Jip en Janneke worden herschreven in makkelijkere taal. De vereenvoudigde uitgave moet de verhalen over het illustere duo toegankelijk maken voor iedereen.

“De verhalenbundels over Jip en Janneke zijn van onschatbare waarde voor de Nederlandse literatuur, maar door het moeilijke taalgebruik zijn de verhalen tegenwoordig niet meer voor iedereen geschikt. Vooral praktisch geschoolde mensen aan de rechterzijde van het politieke spectrum vinden het lastig om de verhalen te begrijpen, of überhaupt iets. Daar hopen wij met deze nieuwe uitgave wat aan te doen”, zegt herschrijver Steven Koning.

Behalve de werken uit de Jip en Jannekeliteratuur worden ook andere boeken vereenvoudigd. Zo is inmiddels een makkelijkere uitgave van het boek over kroonprinses Amalia verschenen. “Nederlanders worden nou eenmaal steeds dommer en de literaire wereld moet in die ontwikkeling mee”, legt Koning uit. “Met wat aanpassingen zou bijvoorbeeld ook dit artikel verlaagd kunnen worden tot het niveau van de gewone, simpele Nederlander.”

 
Deel dit artikel: