23 ℃

Bitterballenverbod blijft politiek bezighouden

De politiek blijft verdeeld over een verbod op bitterballen. Ook in de gemeenteraad van Bellingwedde is ruzie over de vette snack. GroenLinks wil de bitterballen van tafel, maar de andere partijen voelen daar niets voor.

bitterballenverbod-massaal-genegeerdDe gemeenteraad serveert na vergaderingen een schaaltje bitterballen. GroenLinks-fractievoorzitter Marja Bos diende een motie in om de bitterballen van tafel te krijgen. “Binnenkort komen we met een sportvisie waarin wordt gewezen op het belang van bewegen en gezonde voeding in sportkantines. Dan zou het goed zijn als wij het goede voorbeeld geven en minder vette hapjes laten komen”, aldus Marja Bos in De Telegraaf.

Volgens Bos zijn caloriearme snacks ook gezellig, maar met uitzondering van twee SP’ers kreeg de motie geen steun onder de gemeenteraadsleden.

De bitterbal houdt de politiek al jaren bezig. Vorig jaar pleitte GroenLinks in de gemeente Tynaarlo al voor een bitterballenquotum. De Europese Commissie heeft bitterballen in april officieel verboden, maar Nederland lijkt zich daar tot nu toe weinig van aan te trekken. In veel winkels worden ze nog illegaal verkocht.

 
Deel dit artikel: