Bitterballenverbod massaal genegeerd

Nederlanders lijken zich weinig aan te trekken van het Europese bitterballenverbod. Sinds 1 januari mogen de populaire balletjes niet meer verkocht worden. Toch zijn ze, voor wie goed zoekt, nog volop verkrijgbaar.

bitterballenverbod-massaal-genegeerdDoor nieuwe Europese regelgeving mag de naam van een product niet misleidend zijn. Bitterballen voldoen niet aan die regel, omdat ze eigenlijk niet bitter zijn. Ondanks protesten van de Nederlandse regering kwam de bitterbal op de lijst van illegale voedingsmiddelen.

Het lijkt erop dat Nederlandse supermarkten en cafetaria’s het bitterballenverbod massaal aan hun laars lappen. Wie dat echt wil, kan zonder al teveel moeite aan bitterballen komen. Bij sommige supermarkten liggen de ballen zelfs nog pontificaal in de vitrine.

Eric Smaalder (37) uit Doetinchem zit voorlopig niet zonder bitterballen. “Ik heb in december de hele vriezer volgegooid. Zestigduizend ballen”, glundert hij. “Nee, ik eet ze niet allemaal zelf op. Ik zie ze als een investering. Deze ballen worden geld waard, let op mijn woorden.”

 
Deel dit artikel: