23 ℃

Bij Helma (54) hangt de vlag nog altijd andersom: “Als kind mopperde ik al veel”

Bij Helma (54) hangt de vlag nog altijd andersom: “Als kind mopperde ik al veel”
Foto: The Art of Pics / Tatohra / Krakenimages.com / Shutterstock.com

In 2022 werden ze een enorme hype: de omgekeerde vlaggen. Duizenden ontevreden Nederlanders hingen de vlag ondersteboven. Hoe gaat het nu met ze? Wij bezochten de 54-jarige Helma Schops.

“Bij mij hangt de vlag sinds juni ondersteboven, maar ik ben al veel langer ontevreden hoor”, vertelt ze. “Mijn moeder zei altijd dat ik boos geboren ben. Als kind mopperde ik al veel. Ik weet nog hoe ik als klein ontevreden meisje door dit kutland liep. Dat gevoel is nooit meer weggegaan.”

Waar de meeste vlaggen inmiddels weer op zolder liggen, wappert de vlag van Helma nog altijd fier ondersteboven aan haar balkon. “Ik peins er niet over om de vlag weg te halen”, vertelt ze. “Dit is wie ik ben. De omgekeerde vlag staat voor alles waar ik ontevreden over ben. En dat is een boel hoor. Zeg maar gerust alles.”

“Dankzij de omgekeerde vlag heb ik heel veel nieuwe ontevreden vrienden ontmoet. En ik ben lid van een paar ontevreden Facebookgroepen. Allemaal mensen die net zo ontevreden zijn als ik. We hebben dagelijks contact en dan praten we over hoe kut alles is. Samen klagen is toch leuker dan alleen.”

 
Deel dit artikel: