19 ℃

Bevolking Soedan zamelt drinkwater in voor droog Nederland

Bevolking Soedan zamelt drinkwater in voor droog Nederland
Foto: Andrea Wilmore / Shutterstock.com

Soedan trekt nog eens drie miljoen euro uit voor noodhulp aan Nederland. Ons land wordt al weken geteisterd door extreme droogte.

Nederland kampt met een ernstig watertekort. Er is een speciaal crisisteam bijeengeroepen om het nog beschikbare water te verdelen. Minister Harbers heeft Nederlanders gevraagd terughoudend te zijn met het wassen van de auto en het vullen van zwembadjes. Verschillende Afrikaanse landen, waaronder Soedan, hebben hulp toegezegd.

De Soedanese ambassadeur Abbas Yassin Omer belooft dat zijn land alles in het werk zal stellen om de noodlijdende Nederlandse bevolking te helpen. In het Afrikaanse land is al enkele honderden liters drinkwater ingezameld. Het water zal in de komende dagen naar Nederland worden verscheept.

“Wij zijn heel erg geschrokken van de beelden uit Nederland. Bij ons in de Derde Wereld is de watervoorziening gewoon veel beter geregeld. Wij hebben genoeg, dus we kunnen best wat missen om onze blanke medemens te helpen”, aldus Yassin Omer.

Momenteel zijn in Nederland zo’n 18 miljoen inwoners afhankelijk van water. Zo’n 83% van de bevolking geeft aan regelmatig te drinken.

 
Deel dit artikel: