17 ℃

Horror in Berlijn: Truck rijdt in op kerstmarkt

Een vrachtwagen is maandagavond rond 20:00 uur ingereden op een kerstmarkt in Berlijn. Daarbij zijn minstens 12 doden en meer dan 50 gewonden gevallen. De politie heeft bevestigd dat het om een aanslag gaat.

berlijn-aanslag-kerstmarkt-2De vrachtwagen kwam vanaf de Budapester Strasse bij de wereldberoemde Gedächtniskirche het voetpad op. Daar werden meerdere kraampjes omver gereden. Uiteindelijk kwam de truck tot stilstand tegen een kerstboom.

De Duitse politie heeft na de aanslag een man gearresteerd, maar hij ontkent iets met de aanslag te maken te hebben. De politie vermoedt dan ook dat de dader nog vrij rondloopt.

De dader had de truck gekaapt. De oorspronkelijke chauffeur, een Pool, werd bij de aanslag gedood. Aan sporen op zijn lichaam is te zien dat de man zich hevig tegen de terrorist heeft verzet.

De aanslag gebeurde ondanks extra veiligheidsmaatregelen rond kerstmarkten. Veiligheidsdiensten hielden al rekening met terreurdaden. Eerder werd al voor de terreurdreiging gewaarschuwd. Enkele dagen geleden werd nog een 12-jarige jongen opgepakt, die probeerde een bom te laten ontploffen bij een kerstmarkt in de Duitse stad Ludwigshafen.

 
Deel dit artikel: