16 ℃

BBB beschuldigd van inmenging verkiezingen: “Partij probeert met spandoeken de kiezers te beïnvloeden”

BBB beschuldigd van inmenging verkiezingen: “Partij probeert met spandoeken de kiezers te beïnvloeden”
Foto: Jacqueline van Kerkhof / Shutterstock.com

In verschillende gemeenten zijn grote spandoeken opgedoken met daarop leuzen van de BBB. Volgens critici is het geen toeval dat de spandoeken vlak voor de Tweede Kamerverkiezingen zijn opgehangen. De spandoeken zijn mogelijk bedoeld om kiezers te beïnvloeden.

Wie de spraakmakende spandoeken heeft gezien, kan het bijna niet ontgaan zijn. Er klinkt een duidelijke politieke boodschap uit de gigantische spandoeken. Zelfs complete verkiezingsleuzen zijn erop afgedrukt. “Het feit dat deze uitingen vlak voor de verkiezingen zijn opgehangen, is natuurlijk geen toeval”, denkt politiek analist Fons Knielen. “Je zou deze spandoeken kunnen zien als een politiek pamflet. Het lijkt er sterk op dat de BBB op deze manier probeert om stemmen te ronselen.”

“In feite is het het je reinste propaganda”, zegt Knielen. “In Rusland en andere landen met bedenkelijke regimes kun je zoiets verwachten. Maar hier? In Nederland? Dat mag je gerust schokkend noemen. Het is helaas niet meer na te gaan hoeveel mensen deze spandoeken hebben gezien, maar je kunt je afvragen of er nu nog sprake is van eerlijke verkiezingen.”

 
Deel dit artikel: