Baudet furieus: “Als ik een racist ben, is de slimste mens van Nederland een Snollebolleke”

Foto: YT CC

Thierry Baudet is wederom in opspraak geraakt. Weekblad Elsevier publiceerde dat de FVD-leider zich schuldig heeft gemaakt aan racistische appjes. Hij werpt deze beschuldiging verre van zich.

In berichten op WhatsApp, waarop Elsevier de hand wist te leggen, suggereert Baudet dat blanken een hoger IQ hebben dan andere etnische bevolkingsgroepen. Dergelijke berichten kunnen moeilijk anders dan racistisch worden geïnterpreteerd.

Volgens Baudet is er een hetze tegen hem gaande. Hij vindt het onbestaanbaar dat de Nederlandse media hem als racist wegzet: “Het feit dat ik racistisch appjes verstuur wil natuurlijk niet zeggen dat ik een racist ben. Ik ben nu eenmaal een labiel figuur met een christuscomplex, daar zou men een beetje meer rekening mee moeten houden.”

Is het dan niet logisch dat iemand die zegt dat hij niemand kent die geen antisemiet is en systematisch mensen met een andere huidskleur als dom bestempeld een racist wordt genoemd? “Absoluut niet”, zegt Baudet strijdvaardig, “Als ik een racist ben, dan is de slimste mens van Nederland een Snollebolleke. En iedereen met meer dan vijf hersencellen weet dat ook dat totaal ondenkbaar is.”

 
Deel dit artikel: