Jacques Brel vindt Snollebollekes ‘veel te elitair’

Foto: Wiki Commons CC / Bobbejaan Schoepen Archive / YT CC

Het gesprek van chansonnier Rob Kemps met Matthijs van Nieuwkerk maakte zaterdagavond veel indruk. Ruim anderhalf miljoen kijkers zagen hoe Kemps in het programma ‘Matthijs Gaat Door’ vertelde over zijn voorliefde voor Franse chansons en in het bijzonder Jacques Brel. Helaas blijkt de liefde niet wederzijds.

Rob Kemps maakte met zijn muzikale project Snollebollekes vele prachtige liedjes, losjes gebaseerd op het werk van Jacques Brel. Zo schreef Snollebollekes een Nederlandstalige bewerking van Brels ‘à Gauche, à Droite’. Het is dan ook geen verrassing dat Kemps groot fan is van Brel. Andersom blijkt de liefde minder groot. Jacques Brel vindt de muziek van Snollebollekes ‘veel te elitair’.

“Snollebollekes trad meerdere keren op in een uitverkocht Gelredome. Daar heb ik veel respect voor, maar ik vraag me af of Snollebollekes niet te ver afstaat van het normale publiek”, zei Brel. “Kemps schrijft prachtige teksten, maar ik denk dat zijn fans er niet veel van begrijpen. Het is allemaal te melancholisch, te filosofisch. Als ik bijvoorbeeld luister naar ‘Klappen nondeju’, dan denk ik: Rob, je hóeft niet elke keer zo de diepte in. Het mag allemaal best wat volkser.”

 
Deel dit artikel: