27 ℃

Asscher weg, NPO komt met documentaire over eerste vrouwelijke premier Lilianne Ploumen

Foto: Rijksoverheid / Martijn Beekman / Wiki Commons CC

Lodewijk Asscher vertrekt als lijsttrekker van de PvdA. De gedoodverfde opvolger van Asscher is Lilianne Ploumen. De onafhankelijke omroeporganisatie NPO heeft al laten weten dat ze op korte termijn een documentaire zullen uitzenden over deze eerste vrouwelijk premier van Nederland.

“Bij de NPO staan wij onvoorwaardelijk voor objectiviteit. Voor ons is elke vrouwelijke lijsttrekker die bij een partij links van het midden zit, evenveel waard. Vandaar dat we ons de komende tijd volkomen gaan storten op het nieuwe premierschap van Lilianne Ploumen”, laat de NPO weten.

Betekent dit dat de NPO niet langer inzet op een premierschap van Sigrid Kaag? “Heel misschien hebben we de kansen van Sigrid Kaag wel iets te hoog ingeschat. We dachten dat wij als onafhankelijke NPO Sigrid Kaag konden lanceren. Maar dat lag toch iets ingewikkelder. Nu gaan we een kandidate ondersteunen van een partij die in het verleden al premiers heeft afgeleverd. Dat maakt het natuurlijk een stuk eenvoudiger en haalbaarder. Maar vergis je niet: we blijven onafhankelijk.”

 
Deel dit artikel: