13 ℃

Sigrid Kaag over documentaire: “Knap hoe ze mijn afstandelijkheid en wereldvreemdheid wisten vast te leggen”

Foto: RVD / Nia Palli / Ministerie van Buitenlandse Zaken / Wiki Commons CC

Sigrid Kaag is zeer tevreden over de documentaire die over haar is gemaakt door de VPRO. Volgens de D66-lijsttrekker hebben de documentairemakers haar kilte voortreffelijk vastgelegd.

Sigrid Kaag werd vijf jaar lang gevolgd voor de documentaire ‘Van Beiroet Tot Binnenhof’ en dat maakte haar in eerste instantie wantrouwend: “In vijf jaar tijd gebeurt veel. Voor hetzelfde geld zenden ze precies de dingen uit die je niet wilt. Bijvoorbeeld een toevallige ontmoeting met een autochtoon personage uit de economische onderklasse. Dat zou natuurlijk een blamage zijn voor een progressieve vrouw zoals ik. Dat soort ongure types stemt waarschijnlijk op de SP of de PVV en denkt dat Oxford een Engels sigarettenmerk is. The horror!”

Maar niet alleen haar afkeer voor gewone mensen komt goed uit de verf: “Ik vind het ook mooi dat ze in de documentaire laten zien dat je de hele wereld kunt rondreizen maar toch totaal wereldvreemd kunt zijn. Er is werkelijk geen enkel moment in de documentaire dat je denkt ‘die vrouw begrijpt wat er bij eenvoudige mensjes leeft’. En daar wil ik de makers hartelijk voor danken.”

 
Deel dit artikel: