15 ℃

Arrestaties en boetes bij Sinterklaasintocht

In verschillende plaatsen in het land heeft de politie moeten ingrijpen bij de intocht van Sinterklaas. In Meppel had een 6-jarig meisje zich geschminkt als Zwarte Piet. “Dat was niet de afspraak”, aldus een boze organisatie.

intocht-sinterklaas-zwarte-piet-deintochtZoals zoveel gemeenten had Meppel afgesproken geen Zwarte Pieten toe te laten bij de intocht van Sinterklaas. Roetveeg- en regenboogpieten waren wel welkom. “We leven in een smeltkroes aan culturen. Als bepaalde groepen zich gediscrimineerd voelen, dan moet je daar wat tegen doen”, aldus organisator Sieb van der Weerd tegen RTV Drenthe.

Volgens getuigen werd een 6-jarig meisje door de politie verwijderd, omdat zij zich tegen alle afspraken in had geschminkt als Zwarte Piet. “Heel jammer dat er toch enkele kinderen zijn die het voor de rest moesten verpesten”, moppert Stanley Braafsuiker van het comité Piet Niet. Tegen de ouders zou proces-verbaal zijn opgemaakt, maar anderen spreken dat tegen.

Ook op andere plaatsen waren ongeregeldheden. Zo werden in Rotterdam circa 200 actievoerders opgepakt, omdat zij tegen Zwarte Piet wilden demonstreren. De burgemeester had een demonstratieverbod ingesteld.

LEES OOK: “Volwassenen genieten van intocht Zwarte Piet”

 
Deel dit artikel: