17 ℃

Ambitieloze zak neemt vrij tussen Kerst en Oud & Nieuw

Foto: Dragonfang / Shutterstock.com

Zijn baas hoeft dit jaar niet meer op hem te rekenen. Deze ambitieloze zak heeft besloten enkele vrije dagen te nemen tussen Kerst en Oud & Nieuw.

“Eerste Kerstdag viel dit jaar op vrijdag. Dat is een officiële feestdag, dus toen was ik sowieso al vrij. Voor de overige dagen heb ik verlofdagen ingezet”, aldus de laffe nietsnut die vanwege de coronamaatregelen al maanden halfslachtig thuiswerkt, maar zelfs dat nu te veel moeite vindt.

Volgens de ambitieloze man had hij weinig keus. “Ik had nog een aantal verlofdagen van vorig jaar over en die kon ik niet meer meenemen naar volgend jaar. Ik móest ze dus allemaal opnemen”, aldus de volstrekt inwisselbare ballast op de loonlijst.

Het lamlendige personeelslid, wiens baas onlangs nog noodsteun moest aanvragen om hem überhaupt in dienst te kunnen houden, loopt geen stap harder dan strikt noodzakelijk. Pas op 4 januari kruipt hij weer achter zijn laptop. “Dat duurt nog even, ja”, aldus de incompetente lapzwans. “1 januari is het Nieuwjaarsdag. Dat is een officiële vrije dag. 2 en 3 januari vallen in het weekend, dan werk ik sowieso nooit.”

 
Deel dit artikel: