16 ℃

Albert Heijn-topman dreigt met staking: “Ik moet wel 128 keer meer dan medewerkers blijven verdienen”

Albert Heijn-topman dreigt met staking: “Ik moet wel 128 keer meer dan medewerkers blijven verdienen”
Foto: Dutchmen Photography / Shutterstock.com / GJPrevo / Wiki Commons CC BY-SA 4.0

Topman Frans Muller van Ahold, het moederbedrijf van Albert Heijn, dreigt te gaan staken. Muller vindt het oneerlijk dat zijn salaris door de nieuwe cao bij het bedrijf niet langer 128 keer hoger is dan het salaris van zijn medewerkers.

“Unfair en onwenselijk”, zegt Ahold-CEO Frans Muller over het feit dat hij ten opzichte van zijn medewerkers minder is gaan verdienen. “Tot een maand geleden verdiende ik 128 keer meer dan een gemiddelde medewerker van Albert Heijn. Een billijke vergoeding. Maar door de starre houding van de vakbonden is deze gezonde kloof volledig op zijn kop gezet. Dat kan ik niet over mijn kant laten gaan.”

Frans Muller overweegt te gaan staken voor een eerlijkere vergoeding: “Ik gun mijn distributiemedewerkers best iets extra’s, maar ook ik ben de dupe van inflatie. Mijn salaris van 6,5 miljoen euro per jaar is al lang niet meer zoveel waard als een jaar geleden. Je moet niet vergeten dat ik óók boodschappen moet doen. Voor een simpele, iets kruimige zak aardappelen moet ik al bijna vijf euro neertellen. En dan gaat het hard hoor.”

 
Deel dit artikel: