24 ℃
'Er zat nog wat ruimte'

Vakbond FNV maakt boodschappen Albert Heijn nog ietsje duurder

Vakbond FNV maakt boodschappen Albert Heijn nog ietsje duurder
Foto: Ellyy / Shutterstock.com

De stakingen in de distributiecentra van Albert Heijn zijn voorbij. Albert Heijn is akkoord gegaan met de forse loonsverhoging die de vakbonden FNV en CNV hadden geëist. De distributiemedewerkers krijgen 10 procent meer loon. Boodschappen worden dus iets duurder.

In vijf van de zes distributiecentra van Albert Heijn werd dagenlang gestaakt. Vakbond FNV heeft voor de werknemers nu een loonsverhoging van maar liefst 10 procent afgedwongen, die zoals in elk bedrijf op z’n minst grotendeels zal moeten worden doorberekend in de prijzen van producten.

“De prijs van levensmiddelen was in de afgelopen maanden al fors gestegen, maar volgens ons was er nog wel wat ruimte”, zegt vakbondsman Henk Tenoort. “We zijn ervan overtuigd dat consumenten graag nog wat meer willen betalen voor hun boodschappen. Vooral als ze weten dat het extra geld nu eens niet naar de aandeelhouders, maar naar de distributiemedewerkers gaat.”

Inclusief de loonsverhoging voor het personeel komt de prijs van bijvoorbeeld zes kleine plakjes kaas op € 2,85. “Ja, dat is veel geld”, zegt Tenoort. “Maar geen probleem voor de distributiemedewerkers, want zij hebben net opslag gehad.”

 
Deel dit artikel: