18 ℃

Amsterdam Dance Event voor doven en slechthorenden begonnen

Amsterdam Dance Event voor doven en slechthorenden begonnen
Foto: Tint Media / Shutterstock.com

AMSTERDAM - Het Amsterdam Dance Event, het jaarlijkse muziekevenement voor doven en slechthorenden, is weer begonnen. Tot en met zondag kunnen doven en slechthorenden op verschillende plaatsen in de stad geluidsgolven voelen.

Het Amsterdam Dance Event wordt dit jaar voor de 29ste keer georganiseerd. DJ Sariche (Richard Duitsteker) is aan beide oren doof en is er al vanaf het begin bij. “Het Amsterdam Dance Event werd in 1996 bedacht om mensen met een gehoorbeperking ook van muziek te laten genieten. Muziek kunnen wij natuurlijk niet horen, maar het monotone, fantasieloze gestamp van eindeloos herhaalde beats kunnen wij voelen in onze borstkas”, vertelt hij.

“Omdat de meeste bezoekers een gehoorbeschadiging hebben, is vooral de lichtshow belangrijk”, legt DJ Sariche uit. “Eigenlijk is de muziek ondergeschikt. Het maakt niet uit wat ik draai, want het publiek is toch doof. Als het maar hard is.”

Het Amsterdam Dance Event is bedoeld voor doven en slechthorenden, maar een gehoorbeperking is niet verplicht. DJ Sariche: “Ook als je nog wél kan horen, ben je van harte welkom. Door die snoeiharde teringherrie word je vanzelf slechthorend. Je wordt dus vanzelf onderdeel van de community. Dat is het mooie aan dit evenement.”

 
Deel dit artikel: