12 ℃

Verstappen niet onder de indruk prestaties Sifan Hassan: “Ik ben sneller op al die afstanden”

Verstappen niet onder de indruk prestaties Sifan Hassan: “Ik ben sneller op al die afstanden”
Foto: motorsports Photographer / Shutterstock.com

PARIJS - Terwijl de hele wereld zich buigt over het historische succes van Sifan Hassan, die zondag Olympisch goud won in de marathon en daarmee haar derde medaille op deze Spelen veroverde, blijft één man onverschrokken zijn eigen prestaties boven die van anderen plaatsen: Max Verstappen.

In een exclusief interview in het blad F1 Empire liet de drievoudig wereldkampioen geen twijfel bestaan over zijn superioriteit: “Kijk, ik begrijp eigenlijk niet zo goed dat mensen onder de indruk zijn van Hassan. Het is schattig hoe ze drie medailles weet te pakken op verschillende afstanden, maar laten we eerlijk zijn: ik zou al die afstanden veel sneller afleggen. En daar heb ik niet eens DRS voor nodig.”

Verstappen, die bekend staat om zijn ongeëvenaarde snelheid op het circuit, wees erop dat hij afstanden van meer dan 300 kilometer aflegt in minder dan twee uur: “Mensen vergeten vaak hoe zwaar het is om 70 rondjes achter elkaar te rijden met 300 kilometer per uur, terwijl je tegelijkertijd banden bespaart, de motor managet en constant op je concurrenten let. Als je dat vergelijkt met een marathon van iets meer dan twee uur, is het verschil duidelijk.”

Asfalt verbranden

Toen hem werd gevraagd of hij zelf ooit zou overwegen om deel te nemen aan een marathon, lachte Verstappen het idee weg: “Waarom zou ik dat doen? Het zou oneerlijk zijn voor de anderen. Stel je voor dat ik op het parcours verschijn in mijn Red Bull – ik zou niet alleen winnen, maar ook het asfalt verbranden. Dat zou het einde betekenen van de marathon als sport.”

Sifan Hassan, die nietsvermoedend haar overwinning vierde in Parijs, was niet beschikbaar voor commentaar. Bronnen dicht bij de atlete beweren echter dat ze Verstappen uitnodigt om zijn snelheidsclaims te bewijzen op een marathon zonder bolide. Volgens insiders zou Hassan al hebben voorspeld dat Verstappen het zonder zijn pitcrew waarschijnlijk niet eens zou redden tot de waterpost op vijf kilometer.

 
Deel dit artikel: