12 ℃

Sportminister Agema onder vuur: Nederland heeft nog steeds geen goud bij Olympische Spelen

Sportminister Agema onder vuur: Nederland heeft nog steeds geen goud bij Olympische Spelen
Foto: Jeroen Meuwsen Fotografie / Shutterstock.com

DEN HAAG - Veel Kamerleden zijn boos op PVV-minister Fleur Agema. Na twee dagen heeft Nederland nog steeds geen gouden medaille behaald bij de Olympische Spelen. Als minister van Sport is Agema verantwoordelijk voor de matige prestaties van de Nederlandse Olympiërs. 

Na twee hele dagen bij de Olympische Spelen zijn de Nederlandse sporters er nog steeds niet in geslaagd om goud te veroveren. Het is voor het eerst in 28 jaar dat ons land zó faalt bij de Olympische Spelen. “Uiteraard moet minister Agema in de Tweede Kamer gaan uitleggen hoe dat kan. Agema is al een maand minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport en als zodanig verantwoordelijk voor de resultaten van TeamNL”, zegt politiek analist Fons Knielen.

Koning Willem-Alexander heeft besloten om de Olympische Spelen dinsdag al voor gezien te houden. Als de prestaties van TeamNL niet snel verbeteren, is het nog maar de vraag of minister Agema kan aanblijven. “Het beleid van minister Agema heeft tot nu toe geen enkele gouden medaille opgeleverd. Kennelijk is er iets grondig mis met de manier waarop zij de sporters aanstuurt”, aldus Knielen. “Jaarlijks gaan vele miljoenen aan subsidies naar de Nederlandse topsporters. De belastingbetaler verwacht daar natuurlijk wel wat voor terug. De burger wil goud zien.”

 
Deel dit artikel: