19 ℃

50Plus reageert op plan GroenLinks: “100.000 euro voor elke 50-plusser”

Foto: YT CC

50Plus wil dat elke Nederlander bij het bereiken van de 50-jarige leeftijd een bedrag van 100.000 euro van de overheid krijgt.

GroenLinks kwam vanochtend met een plan om elke 18-jarige een eenmalige uitkering te geven van 10.000 euro. Andere partijen hebben direct gereageerd op dit plan. Zo heeft 50Plus al laten weten dat in hun programma zal komen te staan dat zij iedere 50-plusser een eenmalige uitkering willen geven van 100.000 euro.

Ook andere partijen laten zich niet onbetuigd. Zo wil de VVD de belastingen voor ondernemers geheel afschaffen en D66 wil iedereen die aan de grachtengordel woont kunstwerken aanbieden ter waarde van minimaal 20.000 euro. En DENK wil een levenslange gratis uitkering voor iedereen met een Noord-Afrikaans uiterlijk.

Eigenlijk heeft alleen de PvdA nog geen plan gelanceerd. Volgens lijsttrekker Lodewijk Asscher is dat niet zo vreemd: “Wij hebben echt geen idee aan wie wij gratis geld willen geven. In onze partijbeginselen staat daar eigenlijk niets over. Helaas hebben wij van oudsher geen eenduidige achterban. Als dat wel zo zou zijn hadden we dat natuurlijk wel in onze partijnaam verwerkt.”

 
Deel dit artikel: