21 ℃

ZZP’ers: waaraan heb jij je noodhulp uitgegeven?

Foto: Travnikov Studio / Shutterstock.com

Duizenden ZZP’ers hebben van de overheid noodhulp gekregen na het uitbreken van de coronacrisis. Via de zogenoemde TOGS-regeling ontvingen ondernemers eenmalig 4.000 euro belastingvrij. Wij vroegen aan drie ZZP’ers: waaraan heb jij het geld besteed?

Michel Wicherd (42), zelfstandig stukadoor: “Dankzij de noodhulp heb ik eindelijk mijn motorrijbewijs kunnen halen. Er bleef nog geld over voor een tweedehands motor. Een oudje hoor. Eigenlijk wil ik een Harley Davidson. Daarvoor heb ik bij de gemeente al een tijdelijke overbruggingsregeling aangevraagd.”

Bregje Nupps (22), eigenaar webwinkel Himalayakleedjes.nl: “Ik leef heel zuinig, daarom heb ik die noodhulp eigenlijk niet nodig. Toen het op mijn rekening was gestort, heb ik het direct opzij gezet voor later.”

Daan Zuydert (27), freelance stappenteller: “Nadat ik de noodhulp had aangevraagd, stond het geld binnen een dag op mijn rekening. Nog dezelfde dag heb ik een vakantie op Bali geboekt. Echt een droomreis! Zonder noodhulp had ik die niet kunnen betalen.”

Vanaf 1 juni kunnen ondernemers ook een Tegemoetkoming Vaste Lasten (TVL) aanvragen. Die kan oplopen tot maximaal 20.000 euro per drie maanden. “Daar ga ik zeker gebruik van maken”, zegt Daan Zuydert. “Ik zet het geld op een spaarrekening. Als de coronacrisis lang genoeg duurt, heb ik straks een ton!”

 
Deel dit artikel: