ZZP’er Martijn (27) richt personeelsvertegenwoordiging op: “Voelde me onvoldoende gehoord door mezelf”

ZZP’er Martijn (27) richt personeelsvertegenwoordiging op: “Voelde me onvoldoende gehoord door mezelf”
Foto: Antoniodiaz / Shutterstock.com

MAASTRICHT - In de hoop dat zijn arbeidsomstandigheden drastisch zullen verbeteren, heeft ZZP’er Martijn Hutsema (27) uit Maastricht een personeelsvertegenwoordiging (pvt) opgericht. Martijn wil deelnemen aan de pvt om zijn belangen beter te behartigen, mee te praten over zijn zelfgekozen werkbeleid en zich in te zetten voor nog hogere uurtarieven.

“Lange tijd heb ik mij niet uitgelaten over de belachelijke arbeidsvoorwaarden die ik mezelf heb opgelegd”, vertelt Martijn. “Hoewel het me tegenstond, legde ik mij neer bij de hoge werkdruk en het feit dat ik zelf verantwoordelijk was voor het afsluiten van alle verzekeringen. Nu heb ik daar schoon genoeg van. Door de pvt in het leven te roepen, hoop ik positieve verandering te zien. In mijn dagelijkse werk wil ik mij meer gesteund en gehoord gaan voelen door mezelf.”

Volgende week heeft Martijn zijn eerste pvt-overleg gepland staan, waarbij hij in gesprek zal gaan met niemand minder dan zichzelf. “Ik merk dat ik dat toch best spannend vind”, bekent Martijn. “Hoewel ik weet dat ik recht heb op inspraak en de punten die ik inbreng hout snijden, durf ik niet te zeggen hoe daar vanuit mij op gereageerd zal worden. Ik hoop vooral dat het een vruchtbare monoloog wordt waarin ik mij gestimuleerd voel om door te gaan als freelancer.”

 
Deel dit artikel: