16 ℃

Zwerver Klaas accepteert nu ook creditcards

Hij is een bekend gezicht op de stoep van station Amsterdam Centraal. Veel voorbijgangers willen hem wat geven, maar niet iedereen heeft contant geld op zak. Daarom accepteert zwerver Klaas nu ook creditcards.

zwerver-klaas

Foto: iStockPhoto – Getty Images

Bij vrijwel alle winkels kunnen klanten al jaren afrekenen met een betaalpas, maar veel zwervers accepteren nog uitsluitend munten en bankbiljetten. “Dat is niet meer van deze tijd”, zegt zwerver Klaas. “Wil je als zelfstandig zwerver je vaste klantenkring behouden, dan zul je ook nieuwe betaalmethoden moeten bieden. Ik noem dat een stukje service naar de mensen toe.”

Klaas heeft sinds kort de beschikking over een draadloze betaalterminal, zodat voorbijgangers kunnen afrekenen met hun pinpas of creditcard. “Met een paar simpele handelingen wordt automatisch 100 euro afgeschreven”, legt Klaas uit.

Klaas werkt aan nog meer innovaties om het betaalgemak voor weldoeners te vergroten. “Vanaf volgende maand kunnen klanten een jaarabonnement afsluiten, zodat ze niet meer steeds naar het Centraal Station hoeven te komen.”

 
Deel dit artikel: