12 ℃

Zwarte Sint wil Sinterklaasfeest weer leuk maken

“Ik ben een Sinterklaas zonder knecht”, zegt De Nieuwe Sint. Zaterdag komt hij aan in Amsterdam, een week voor de ‘echte’ Sint. De donkere Sint wil van het Sinterklaasfeest weer een positieve belevenis maken.

DeNieuweSintDe Nieuwe Sint, ofwel acteur Patrick Mathurin, heeft genoeg van de discussie rond Zwarte Piet. “Ik wil een oplossing en niet bij het probleem blijven hangen”, zegt hij. De intocht van De Nieuwe Sint moet een feest worden waar iedereen blij van wordt. “Ik wil een positieve boodschap brengen van liefde, vrede en vriendschap.”

Hij hoopt als zwarte Sinterklaas een positief effect te hebben op kinderen met een kleurtje. “Kinderen hebben een rolmodel nodig. Het traditionele feest geeft wat dat betreft een verkeerd beeld. Een zwarte Sint straalt uit: jij kunt alles worden, zelfs Sinterklaas”, zei hij vorig jaar in Het Parool.

De Nieuwe Sint komt zaterdag om 10 uur aan bij de Stopera, in het centrum van Amsterdam. De Nieuwe Sint wordt daarbij niet begeleid door Zwarte Pieten, maar door kleine hulpsintjes.

 
Deel dit artikel: