29 ℃

Zwarte Pieten-discussie 2017 officieel van start

In Den Haag is vanmiddag het startschot gegeven voor de Zwarte Pieten-discussie 2017. In heel Nederland zijn discussie-avonden, demonstraties en vechtpartijen georganiseerd. 

Foto: Flickr CC – Gerard Stolk

De Zwarte Pieten-discussie startte met een ruzie over een filmpje van attractiepark Duinrell, dat gekozen heeft voor roetveegpieten. Op 18 november is er een demonstratie tegen Zwarte Piet in Dokkum en een week later loopt een discussie aan de keukentafel van de familie Hoefkamp uit de hand.

Verschillende Bekende Nederlanders hebben ook dit jaar weer hun medewerking toegezegd, onder wie Sylvana Simons, Britt Dekker en Humberto Tan. “De Zwarte Pieten-discussie is in principe bedoeld voor mensen met een beperkt IQ, maar iedereen is welkom”, benadrukt organisator Stanley Braafsuiker van de actiegroep Piet Niet.

De laatste jaren gaan er steeds meer stemmen op om de jaarlijkse discussie af te schaffen, maar daar wil Braafsuiker niets van weten: “De Zwarte Pieten-discussie is een Nederlandse traditie. Daar moet je met je poten vanaf blijven.”

 
Deel dit artikel: