Zwarte Cross weigert vriendengroep met caravan waar Bløf, Kane en Lil’ Kleine op staan

Foto: Ron Zmiri / Marina Khilko / Shutterstock.com

Het had een leuk weekend op de Zwarte Cross moeten worden voor Jesper en zijn vrienden. “We hadden er echt zin in, het zou onze eerste keer worden”, zegt hij. Maar de vreugde was van korte duur. De vriendengroep is van het terrein verwijderd vanwege de teksten die ze op hun caravan hadden gezet. 

Geheel in de traditie van het festival hadden de vrienden uit Medemblik een caravan beschilderd met bandnamen. En precies daar ging het mis. Want waar op de meeste caravans de namen van bands als Bökkers, Normaal en Jovink prijken, waren op de caravan van de vriendengroep de namen Bløf, Kane en Lil’ Kleine’ te lezen.

“Onverantwoord”, aldus de organisatie. “Het moet voor iedereen een leuk weekend worden. Wanneer mensen dan worden blootgesteld en dergelijk aanstootgevend taalgebruik, dan kunnen we dat niet tolereren.”

Jesper en zijn vrienden werden gesommeerd om het Achterhoekse festivalterrein onmiddellijk te verlaten. “Heel jammer”, zo laat een teleurgestelde Jesper weten. “Volgend jaar gaan we opnieuw proberen met bijvoorbeeld Nick & Simon en Jan Smit.”