27 ℃

STORMDRAMA: “Ga in godsnaam niet naar je werk!”

Nederlanders lijken de stormwaarschuwing nauwelijks serieus te nemen. Voor donderdag geldt Code Oranje. Er worden windstoten van wel 130 kilometer per uur verwacht. Tegen alle adviezen in gaan veel mensen toch gewoon naar hun werk.

storm-regen-noodweer-wind

Foto: iStockPhoto – Getty Images – Doctor Bass

Donderdagmiddag trekt vanuit het zuidwesten een zware storm over ons land. Het noodweer begint met veel regen, gevolgd door zware windstoten. Plaatselijk kan de windkracht oplopen tot maar liefst 11 Beaufort. “Het is heel belangrijk om hier niet lichtzinnig mee om te gaan”, waarschuwen weerkundigen in De Telegraaf.

Weerbureau MeteoScience adviseert Nederlanders om vooral niet te gaan werken. “Het is gekkenwerk om met deze storm naar je werk te gaan. Dat kan altijd nog. Wij raden aan om met een dikke laag roomboter in bed te blijven”, zegt woordvoerder Thomas Indra.

Indra heeft ook zelf zijn agenda aangepast. “Eigenlijk was ik donderdagmiddag ingeroosterd, maar voor de zekerheid blijf ik de hele dag in een portiek sisgeluiden maken naar voorbijgangers. Er zit helaas niets anders op.”

 
Deel dit artikel: