11 ℃

Panda Ouwehands Dierenpark doodongelukkig: “Zwangerschap was ongelukje”

Foto: iStockPhoto – Getty Images

Medewerkers van Ouwehands Dierenpark waren dolblij, toen de panda’s Wu Wen en Xing Ya dit weekend besloten om met elkaar te paren. Maar van die aanvankelijke blijdschap is nu geen sprake meer. Het lijkt er steeds meer op dat de bevruchting van vrouwtjespanda Wu Wen niet de bedoeling was.

“Ik denk dat de panda’s niet van plan waren om een kindje te verwekken”, zegt bioloog Alphons Droog. “Het was gewoon botte lust. Er hing al dagen een broeierige sfeer in het pandaverblijf. En van het een komt het ander, weetjewel? Xing Ya liep haar zaterdagavond de hele tijd op te hitsen. En toen liep het allemaal een beetje uit de hand.”

De vraag is dan ook: is Wu Wen’s zwangerschap een ongelukje? “Ik vrees van wel”, aldus de bioloog. “Aan de lichaamstaal van de vrouwtjespanda is te zien dat zij baalt als een stekker. Ze wilde wel ooit kinderen, maar niet nu al. Ze had nog zo veel plannen. Ze wilde carrière maken in het dierenpark, reizen, misschien ooit verhuizen naar een groter verblijf… Maar ja, daar komt nu allemaal niets meer van terecht.”

 
Deel dit artikel: