22 ℃

Zorgverzekeraars vragen begrip voor premiestijging: “Ik rijd in een bescheiden Maserati”

Foto: Shutterstock.com

Door het coronavirus zijn de uitgaven van zorgverzekeraars flink gestegen. U gaat daarom volgend jaar meer betalen voor uw zorgverzekering. Veel mensen zijn woedend en vinden dat eerst de topsalarissen bij de zorgverzekeraars omlaag moeten. “Onterecht. Ik rijd in een heel bescheiden Maserati”, zegt directeur Roderick Teylers van zorgverzekeraar GZVA.

Duizenden mensen belandden door het coronavirus in het ziekenhuis. Om de benodigde zorg te kunnen leveren hebben de zorgverzekeraars meer kosten gemaakt. Die kosten zullen moeten worden doorberekend in de premie. “Alleen al de huur van onze privéjets steeg met 34%. Iemand moet dat betalen”, aldus Teylers.

Dat de directie van de zorgverzekeraars absurde salarissen krijgt is volgens Teylers een misverstand. “Er is in de afgelopen jaren al flink bezuinigd op de gezondheidszorg. Dan kom je op een gegeven moment op een punt waarvan ik zeg: jongens, zo kán het niet langer. Ik rijd bijvoorbeeld al drie jaar in dezelfde leasewagen. Dat is heel schrijnend.”

“Ik begrijp dat mensen niet zitten te wachten op een premiestijging”, zegt de topman. “Maar tegelijk wil iedereen dat de directeur in een gloednieuwe Maserati GranTurismo 4.7 V8 rijdt. Ja, dat betekent helaas dat we de premies zullen moeten verhogen. Hoe pijnlijk dat ook is.”

 
Deel dit artikel: