12 ℃

Zorgverzekeraars vinden klachten fysiotherapeuten onzin: “Verdienen bijna net zo veel als beginnende kappers”

Zorgverzekeraars vinden klachten fysiotherapeuten onzin: “Verdienen bijna net zo veel als beginnende kappers”
Foto: Wavebreakmedia / Shutterstock.com

Steeds meer fysiotherapeuten veranderen van baan. Volgens de fysiotherapeuten zijn de randvoorwaarden slecht en de verdiensten ondermaats. Zorgverzekeraars bestrijden dat.

Azlan Erkan is in 2017 afgestudeerd, maar heeft deze maand zijn baan als fysiotherapeut opgezegd. Volgens Erkan zijn de regeltjes te star en de verdiensten slecht: “Zelfs na zes jaar werken als fysiotherapeut kan ik me geen hypotheek veroorloven en worden mijn mogelijkheden om patiënten naar eigen inzicht te behandelen steeds verder teruggeschroefd. Ik houd het voor gezien.”

Volgens Maartje Grijpstra van de Overkoepelende Zorgverzekeraars valt het allemaal wel mee met de regeltjes en de slechte verdiensten: “Regels zijn er vooral om patiënten goed van dienst te zijn. We zijn erachter gekomen dat iemand met een dwarslaesie meer heeft aan zes gerichte behandelingen dan aan jarenlange begeleiding. Deze aanpassing heeft niets te maken met bezuinigingen maar is puur voor het welzijn van de patiënt.”

Ook de matige verdiensten vallen volgens Grijpstra reuze mee: “Een beginnende kapper verdient heus niet meer dan een ervaren fysiotherapeut. Sterker nog, er zijn zelfs zeer ervaren caissières bij de Wibra of Zeeman die amper meer verdienen dan fysiotherapeuten. Dus dat de leegloop aan de salariëring ligt, lijkt me een fabeltje.”

 
Deel dit artikel: