16 ℃

Zorgverzekeraar weigert Marcels privévliegtuig te vergoeden

De 48-jarige Marcel Kokkelaar raakte na een bedrijfsongeval blijvend invalide. Om toch nog mobiel te blijven, schafte hij een privévliegtuig aan. Nu blijkt dat het toestel niet wordt vergoed.

Werken kan Kokkelaar niet meer. Daarom is hij meestal op vakantie. “Ik wilde door mijn handicap niet aan huis gekluisterd raken. Een privévliegtuig bleek voor mij de oplossing. Via een vriend kocht ik een Saab 340B Turboprop voor 38 miljoen”, vertelt hij. “Ik leverde het bonnetje keurig in bij mijn zorgverzekeraar, maar die weigert het vliegtuig te vergoeden.”

Kokkelaar vindt dat hij schandalig wordt behandeld. “Ik kán niet zonder mijn privévliegtuig. Het toestel is voor mij even belangrijk als mijn rolstoel. Zonder privévliegtuig worden mijn wereldreizen onmogelijk. Wat willen ze dan? Moet ik soms de rest van mijn leven achter de geraniums blijven?”

Volgens Kokkelaar is het allemaal de schuld van het kabinet en de bezuinigingen op de gezondheidszorg. “Het is ronduit schandalig dat een beschaafd land als Nederland zo met gehandicapten omgaat.”

 
Deel dit artikel: