17 ℃

“Zorgverleners nog lang niet genoeg in het zonnetje gezet”

Foto: Dmytro Zinkevych / Shutterstock.com

“Een applausje is leuk, maar uiteindelijk koop ik daar niets voor”, zegt ic-verpleegkundige Melissa Duif. “Het zou beter zijn als Nederlanders hun waardering laten blijken met dingen waar ik echt iets aan heb, zoals geld of spullen.”

Aan het begin van de coronacrisis werd nog massaal voor het zorgpersoneel geapplaudisseerd. Nu zijn er vrijwel geen spontane acties meer. “Geen applaus, geen bloemen en helaas ook geen inzamelingsacties. Mensen denken blijkbaar dat wij nu wel genoeg in het zonnetje zijn gezet. En dat is jammer”, aldus de 29-jarige verpleegkundige.

Melissa benadrukt dat het zorgpersoneel nog steeds behoefte heeft aan waardering: “Blijf ons huldigen. Vergeet niet dat wij dag in, dag uit aan het werk zijn om coronapatiënten te helpen. Daar mag best wat meer waardering tegenover staan.”

Op welke manier moet het zorgpersoneel gesteund worden? Melissa geeft enkele voorbeelden: “Tegoedbonnen, flessen wijn, gratis vakanties of gewoon contant geld, in principe is alles welkom zolang het maar waarde heeft. Een applausje, hoe lief bedoeld ook, is echt niet voldoende. Stelt u zich voor dat u zelf in het ziekenhuis belandt en wij naast uw bed alleen een beetje dom staan te klappen… hoe zou u dat vinden?”

 
Deel dit artikel: