13 ℃

Zorgsector blij met schaatsongelukken: “Eindelijk weer eens wat anders te doen”

Foto: Medical-R / Shutterstock.com

In ziekenhuizen worden de slachtoffers van schaatsongelukken met open armen ontvangen. Door de pandemie waren de werkzaamheden van het zorgpersoneel in de afgelopen maanden erg eentonig. Een schaatser met een gebroken been of een gescheurde enkelband is een welkome afwisseling.

De schaatskoorts is stevig toegeslagen en veel mensen gaan het ijs op. Dit brengt ook een flink aantal ongelukken met zich mee, waardoor de eerste hulp-afdelingen bij de ziekenhuizen volstromen. Ondanks dat de druk op de zorg hiermee toeneemt, geeft het ook meer variëteit in de werkzaamheden. Iets waar het zorgpersoneel al meer dan een half jaar hard naar snakt.

“Ja, het is lullig voor al die mensen die binnenkomen met een botbreuk, maar wij zien ze momenteel liever komen dan gaan”, vertelt Micha Tibbelman, arts in het UMC Meppel. “Dit is tenminste weer eens wat anders dan de zoveelste naar lucht happende dikke bejaarde man met corona. Vanmiddag kwam er een schaatser met een zeer complexe beenbreuk. Zijn been was op drie plaatsen gebroken. Het bot stak er letterlijk uit. Als arts word ik daar blij van.”

 
Deel dit artikel: