15 ℃

Zorgmedewerkers ongerust over dalend aantal ic-patiënten

Foto: Drazen Zigic / Shutterstock.com

Het aantal coronapatiënten op de intensive care blijft maar dalen. Artsen en ic-verpleegkundigen zien de daling met lede ogen aan. Ze zijn bang dat ze over een aantal maanden zonder werk komen te zitten.

Zondag kwam het Landelijk Netwerk Acute Zorg opnieuw met verontrustende cijfers. Het aantal ic-patiënten daalde met 25. Op dit moment liggen nog slechts 1.176 mensen met corona op de intensive care.

“Nu zijn wij nog hard nodig”, begint de 24-jarige verpleegkundige Claudia de Boeck. “Maar over pak ‘m beet drie maanden worden we waarschijnlijk weer ontslagen. Eigenlijk zouden er gewoon weer meer coronapatiënten bij moeten komen, zodat wij kunnen blijven werken. Of er moet hals over kop een nieuw virus opkomen.”

“Wij vrezen inderdaad voor onze baan als dit over is”, gaat collega-verpleegkundige Nienke Vaassen verder. “Wij zijn nu nog onmisbaar, maar als dit over is en er volgt weer een recessie, zijn wij de tak waar het eerst op bezuinigd wordt. Let maar op.”

Intussen probeert het zorgpersoneel met man en macht te voorkomen dat de intensive care leegloopt. Vaassen: “We zien helaas dat er nog steeds meer mensen vertrekken dan er binnenkomen, maar we doen wat we kunnen.”

 
Deel dit artikel: