Zorg verder onder druk: abortuskliniek heeft wachtlijst van 6 maanden

Foto: Iryna Inshyna / Shutterstock.com

De zorg komt steeds verder onder druk te staan. Steeds meer behandelingen moeten worden uitgesteld en dat heeft ingrijpende gevolgen. Bij een abortuskliniek is de druk momenteel zo hoog dat er een wachtlijst is ontstaan van minimaal zes maanden.

De meeste abortusklinieken zijn niet erg spraakzaam, maar een medewerker van de kliniek in het centrum van het rustieke Staphorst wil na enig aandringen toch een toelichting geven.

“We zien dat veel collega’s bijspringen in ziekenhuizen en verpleeghuizen waar mensen met corona liggen. Hierdoor heeft het coronavirus indirect ook effect op onze kliniek”, aldus de medewerker.

Meerdere abortussen zijn noodgedwongen doorgeschoven naar juni 2021. Toch ziet de kliniek nog mogelijkheden: “We moet vooral niet gaan wanhopen. Het is belangrijk dat de politiek nu pro-actief stappen gaat nemen. Voor ons zou het bijvoorbeeld een enorme opluchting zijn als we de komende tijd ook na veertig weken zwangerschap nog een abortus mogen uitvoeren. En tegen vrouwen zou ik willen zeggen: meld je op tijd aan, liefst nog vóór je zwanger wordt.”

 
Deel dit artikel: