18 ℃

Zonnestudio’s stappen over op ledlampen

Foto: Spfotocz / Shutterstock.com

Veel mensen vinden het heerlijk om af en toe naar een zonnestudio toe te gaan, zeker in donkere tijden zoals nu. Huidartsen waarschuwen echter dat zo’n bezoek niet zonder risico is. De UV-lampen die in zonnebanken gebruikt worden, vergroten namelijk de kans op huidkanker. Reden voor steeds meer zonnestudio’s om over te stappen op ledlampen.

Bedrijfsleidster Monique van Zonnestudio Ibiza is blij met deze nieuwe ontwikkeling. Ze zegt: “De meeste mensen komen naar onze zonnestudio omdat ze het gewoon lekker vinden om even een paar uurtjes te ontspannen. De klanten merken er niks van dat er andere lampen in zitten. Deze dingen geven evenveel licht als die UV-lampen. En omdat je niet kunt verbranden, kan iedereen nu net zo lang blijven liggen als ‘ie wil.”

Huidartsen zijn laaiend enthousiast over de nieuwe koers die de zonnestudio’s zijn ingeslagen. Dr. Egbert Drooglever: “Goed dat de branche deze omslag heeft gemaakt. Op deze manier kan iedereen weer met een gerust hart naar de zonnestudio. Voor de huid van blanke mensen is het veel gezonder dat ‘ie ook blank blijft. Alleen tokkies en een enkele minister vinden het tegenwoordig nog belangrijk om er gebruind bij te lopen.”

 
Deel dit artikel: