“Zo’n kind laat je toch niet zomaar in de steek?”

Foto: Annintheuk / Nancy Beijersbergen / Photographee.eu / Shutterstock.com

De 4-jarige Joppe Witters uit Aerdenhout is ontroostbaar. Afgelopen zaterdag vierde hij zijn verjaardagsfeestje, maar Forum voor Democratie-leider Thierry Baudet kwam niet opdagen. 

Joppe is al vanaf zijn geboorte fan van de Thierry Baudet. Op zijn kamer hangen grote posters van de FvD-coryfee. “Hij praat de hele dag over Baudet. Hij vindt hem een ontzettend redelijke politicus”, vertelt Joppes moeder Helma.

Joppe hoefde niet lang na te denken over wie op zijn verjaardagsfeestje mocht komen. “Hij nodigde vier klasgenootjes en Thierry Baudet uit. Zaterdagmiddag zouden ze gaan zwemmen en daarna patatjes eten. Met een kroket of een frikandel.”

Maar het verjaardagspartijtje werd een grote teleurstelling. “Joppes grote idool kwam niet opdagen. Iedereen was er, behalve Baudet”, moppert zijn moeder. “Ik snap dat hij druk is, maar je kunt toch wel een middagje komen zwemmen met zo’n kind? Je laat hem toch niet zomaar in de steek?”

“Joppe is nog steeds fan van Thierry Baudet, maar hij is erg verdrietig”, zegt Helma. “Vanmorgen weigerde hij het Wilhelmus te zingen. En weet u, hij heeft nog gelijk ook. Het moet wel van twee kanten komen.”

 
Deel dit artikel: