13 ℃

Zomervakantie wordt geschrapt

Voor veel scholieren wordt dit voorlopig de laatste zomervakantie. Als het aan staatssecretaris Dekker ligt, blijven scholieren tijdens de zomermaanden gewoon in de klas.

zomervakantie-verdwijntAls de zomervakantie wordt geschrapt, krijgen leerlingen de kans om hun kennis bij te spijkeren en extra toetsen te maken. Dat zorgt voor minder zittenblijvers. De staatssecretaris wil volgend jaar zo’n 9 miljoen investeren in zogenoemde zomerscholen. Alleen de sterk uitblinkende scholieren kunnen zich nog zeven weken vrij veroorloven.

Dekker ergert zich al langer aan de aartsluie instelling van middelbare scholieren. “Ze hebben elk schooljaar twaalf tot vijftien weken vakantie. Dat is absurd. Leerlingen mogen best een stapje harder lopen. Als ze later een baan vinden, krijgen ze ook niet zoveel tijd om op hun luie achterste te liggen”, aldus de staatssecretaris.

Het plan moet nog worden goedgekeurd tot de Tweede Kamer. Dat kan nog wel even duren, want de Kamerleden komen pas op 6 september terug van reces.

 
Deel dit artikel: