21 ℃

Zomervakantie Kamerleden afgelopen: “Echt genoten van de rust in het land”

Zomervakantie Kamerleden afgelopen: “Echt genoten van de rust in het land”
Foto: Oliverdelahaye / Shutterstock.com

Maandag eindigt het zomerreces van de Tweede Kamer en gaan alle Kamerleden weer aan het werk. “Het was een heerlijke vakantie. Het was vooral fijn dat het zo rustig was in ons land. Daardoor kon ik optimaal van mijn vakantie genieten”, aldus een uitgeruste premier Rutte.

Het zomerreces begon op 8 juli. In totaal hebben de Kamerleden dus acht weken vakantie gehad. Ook stikstofminister Christianne van der Wal heeft genoten van de rust. “Ja, ik heb lekker even bijgetankt. Dat was nooit gelukt als er nog van alles aan de hand was geweest. Midden in een crisis ga je natuurlijk niet op vakantie. Maar omdat ik van tevoren alle dossiers netjes had afgerond, kon ik tijdens mijn vakantie écht ontspannen”, aldus Van der Wal.

Maandag gaan de Kamerleden weer aan het werk. Dan is er overigens nog geen vergadering in de Tweede Kamer. “Dat hoeft ook niet”, zegt premier Rutte. “We hadden voor onze vakantie alles netjes achtergelaten. Laten we eerst beginnen met een goeie kop koffie en dan gaan we rustig kijken of er nog lopende zaken zijn. Volgens mij niet.”

 
Deel dit artikel: