13 ℃

Zomerstorm Poly nog steeds niet opgeëist

Zomerstorm Poly nog steeds niet opgeëist
Foto: Alan Budman / Shutterstock.com

Nog altijd is niet duidelijk wie verantwoordelijk is voor de zomerstorm Poly. De storm heeft volgens de eerste schattingen voor 50 tot 100 miljoen euro aan schade aangericht.

Verschillende meteorologen waarschuwden vorige week al voor een op handen zijnde storm. Desondanks kon niet worden voorkomen dat schuurtjes en bomen omver werden geblazen. Deskundigen spreken van de zwaarste zomerstorm ooit. De wind is inmiddels gaan liggen, maar de storm is nog altijd niet opgeëist.

“Op dit moment is volstrekt onduidelijk wie verantwoordelijk is voor deze laffe storm, maar ik kan u verzekeren dat alles op alles zal worden gezet om de daders op te sporen”, zei minister Hanke Bruins Slot van Binnenlandse Zaken.

Volgens sommige bronnen zou Rusland achter de storm zitten, maar dat ligt volgens de minister niet voor de hand: “De wind kwam uit het zuidwesten, terwijl Rusland vanuit ons land gezien in het noordoosten ligt. Bovendien lijkt het me niet waarschijnlijk dat Rusland in staat is om het weer te beïnvloeden.”

 
Deel dit artikel: