22 ℃

Zomerpaleis Willem-Alexander mogelijk in Spanje

Het zomerverblijf van koning Willem-Alexander komt mogelijk in Spanje. Zoals bekend heeft Willem-Alexander de wens uitgesproken om in de zomer dichter bij zijn onderdanen te staan. De koning zou zijn oog hebben laten vallen op het prachtige Palacio de la Magdalena aan de Spaanse kust.

Foto: Saiko3p / Shutterstock.com

Alle paleizen van de koninklijke familie bevinden zich in Nederland, terwijl een groot deel van het volk in de zomer vakantie viert aan de Spaanse costa’s. Om toch dicht bij zijn onderdanen te kunnen zijn heeft koning Willem-Alexander behoefte aan een zomerpaleis in Spanje. Het grotendeels leegstaande Palacio de la Magdalena lijkt hiervoor het meest geschikt.

Het paleis werd aan het begin van de vorige eeuw gebouwd voor de toenmalige koninklijke familie van Spanje. Om het immense paleis geschikt te maken voor Willem-Alexander zal het wel eerst grondig moeten worden verbouwd. Zo beschikt het gebouw momenteel nog niet over een inpandige parkeergarage. Ook moet er nog een zwembad, een golfbaan met 18 holes en een manege voor de drie prinsesjes worden gebouwd.

De regering ziet het belang van de koning om ook in de zomer dicht bij zijn volk te kunnen zijn. Naar verwachting zal het kabinet nog deze maand akkoord gaan met de aankoop van het paleis, met als voorwaarde dat de kosten niet boven de honderdvijftig miljoen uit komen.

 
Deel dit artikel: