29 ℃

Zomer keert terug… wéér hittegolf?

Na een relatief koele periode krijgt ons land opnieuw te maken met hoge temperaturen. Weerbureau MeteoGroup waarschuwt voor een warm weekend, waarin de temperaturen kunnen oplopen tot wel 30 graden.

Foto: Delpixel / Shutterstock.com

De korte tussenwinter lijkt binnenkort voorbij. MeteoGroup verwacht opnieuw zeer hoge temperaturen. In het komende weekend zou het zelfs volop zomer kunnen lijken. Zaterdag kan de thermometer met gemak de 30 graden aantikken. De ideale omstandigheden voor een nieuwe hittegolf.

Bij weerbureau MeteoScience staan ‘alle seinen op rood’. “Een hete luchtstroom is vanuit het oosten onderweg naar ons land. Voor ons is dat een duidelijk signaal dat er weer gewaarschuwd moet gaan worden”, aldus weerman Thomas Indra. “De hittegolf van juni leidde tot maar liefst 400 extra doden. Mensen die dat overleefd hebben zouden kunnen denken dat het gevaar geweken is. Maar zo makkelijk gaat dat niet. Vooral ouderen zijn door de hittegolf van juni al ernstig verzwakt. Nóg een hittegolf kan voor hen het laatste duwtje naar het kerkhof zijn.”

Op de Wadden blijft het iets koeler.

 
Deel dit artikel: