14 ℃

Zomer- en wintertijddiscussie verwaarloosd door coronavirus

Foto: Tess Mai / Jodie Johnson / Shutterstock.com

Door de uitbraak van het coronavirus ligt ons hele land plat. Overal is dit in te merken: werk, het dagelijks leven, verkeer, scholen en winkels. Opvallend is ook dat traditionele jaarlijkse discussies niet op gang komen.

Querulant Wilma Postma (53), oprichtster van actiegroep Schijt aan Zomertijd heeft niks te doen. “Het is nu al 18 maart. Over elf dagen gaan ze die klok weer vooruit zetten en er wordt nog steeds niet gedemonstreerd”, klaagt ze. “Als ik het aankaart op Facebook krijg ik amper respons. Iedereen is maar met dat corona bezig.”

Als de zomertijd niet wordt afgeschaft, dan zijn de gevolgen volgens Wilma desastreus: “Ineens is het ’s avonds dan een uur langer licht. Dat is nogal wat. En die enorme overgang van wintertijd naar zomertijd is vreselijk zwaar voor oudere mensen en jonge kindjes. Iedereen loopt dagenlang met een jetlag. Maar niemand staat erbij stil dat dit boven ons hoofd hangt. Corona is niet het enige erge wat speelt!”

Wilma voelt zich al de hele week niet lekker, doordat het erop begint te lijken dat iedereen de zomertijd maar laat gebeuren. “Keelpijn, hoofdpijn, kortademig, hoesten. Zie je wel: allemaal stress. Mensen, we moeten wat doen: schaf die zomertijd af!”

 
Deel dit artikel: