22 ℃

Hoe ziet Michael Jackson er nu uit?

Michael Jackson zou dit jaar zestig worden, als hij niet al in 2009 zou zijn overleden. Wetenschappers hebben met computermodellen bepaald hoe het popidool er nu ongeveer uit zou moeten zien.

Foto: Nuthzz / Shutterstock.com

Michael Jackson overleed negen jaar geleden aan een overdosis medicijnen. Daarna verdween hij uit het openbare leven. Veel fans vragen zich af hoe hun idool er nu uitziet. Met geavanceerde computertechnieken kunnen wetenschappers die vraag nu beantwoorden.

“We hebben duizenden foto’s en honderden uren aan beeldmateriaal in de computer gevoerd. Op die manier is een realistisch computermodel ontwikkeld dat laat zien hoe Michael Jackson er tegenwoordig uit zou zien”, zegt onderzoeker Dave Riversight.

“Als je deze foto vergelijkt met foto’s van tien jaar geleden, dan zie je dat Michael Jackson echt is veranderd”, zegt een verbaasde fan. “Michael Jackson is voortdurend bezig met zijn uiterlijk. Hij probeert steeds een nieuwe look. In de videoclip van ‘Thriller’ was hij al een zombie. Nu gaat hij zelfs nog een stapje verder. Hij zoekt de grenzen op. Dat vind ik zo leuk aan hem.”

 
Deel dit artikel: