21 ℃

Zó word je een hysterisch krijswijf

Zó word je een hysterisch krijswijf
Foto: iStockPhoto - Getty Images - Gomoe

Het kan gebeuren dat je als vrouw niet direct je zin krijgt. Wat doe je dan? Relatiecoach en schrijfster Elvira Blaks geeft tips over hoe je de baas blijft over je geliefde.

De vakantiebestemming, de inrichting van je huis, een nieuwe investeringsronde voor je schoenencollectie… er zijn genoeg situaties waarin je als vrouw je zin moet krijgen. Maar mannen kunnen soms behoorlijk koppig zijn. Soms heeft hij nog een mening ook. Als eenvoudige commando’s niet meer werken, zul je wat beter je best moeten doen.

“Vrouwen vergeten vaak dat de stem een fantastisch wapen is”, legt Blaks uit. “Natuurlijk kun je hem op rustige toon instructies geven, maar dat is niet heel effectief. Als je écht een punt wil maken, doe dat dan met volume. Hysterisch krijsen maakt veel meer indruk. Huil desnoods. Vrouwen zijn niet voor niets emotioneler, maar daar gebruik van!”

“Wil hij dan nog niet luisteren? Dreig dan met een scheiding of een relatiebreuk. Na een scheiding zijn mannen meestal financieel de pineut. Leg je man uit dat een nieuwe jurk veel goedkoper is dan partneralimentatie. Dan maakt hij vanzelf de juiste keuze.”

Elvira Baks (32) helpt vrouwen met hun zelfvertrouwen. Ze is auteur van het boeken “Drammen Kun Je Leren” en “Dus Jij Wil Je Kinderen Blijven Zien?”.

 
Deel dit artikel: