18 ℃

Zo voorkom je dat de bosbranden overslaan op je kamerplanten

Zo voorkom je dat de bosbranden overslaan op je kamerplanten
Foto: Alaskagirl8821 / New Africa / Shutterstock.com

AMSTELVEEN - Na Griekenland, Spanje en Frankrijk is het nu de beurt aan Canada. Steeds meer landen worden getroffen door bosbranden. Veel Nederlanders zijn bang dat de bosbranden zullen overslaan op hun kamerplanten. Toch kun je zelf veel doen om dat te voorkomen.

Wilma Houtknager (53) uit Amstelveen heeft net als veel andere Nederlanders al maatregelen genomen. “Toen ik las over de bosbranden op Tenerife dacht ik meteen aan mijn eigen vensterbank. Tenerife ligt hemelsbreed helemaal niet zo ver van Amstelveen. Ik probeer mijn kamerplanten goed nat te houden, zodat ze minder snel in brand vliegen. En dat lijkt te werken, want tot nu toe is nog geen enkele plant afgebrand”, vertelt ze.

“Je planten nat houden is inderdaad verstandig”, zegt botanicus Rudi de Pad. “Maar je kunt meer doen om je kamerplanten te beschermen. Pak ze in met aluminiumfolie. De folie werkt als een soort reflecterend hitteschild. En laat je planten niet alleen. Zorg voor dag en nacht toezicht, zodat iemand meteen kan gaan blussen als het tóch misgaat.”

 
Deel dit artikel: