17 ℃

“Zo veel mogelijk mannen scoren met carnaval”

Foto: Olga Marc / Shutterstock.com

Nederland viert uitbundig carnaval. Voor Wilma Loeks (61) uit Eindhoven draait carnaval maar om één ding: zo veel mogelijk mannen scoren. 

Veel drinken, vreemdgaan, met carnaval lijkt alles geoorloofd. Voor mensen uit het noorden van het land is dit gedrag soms moeilijk te begrijpen, maar in het zuiden hoort het bij de cultuur.

Wilma Loeks duikt vier dagen de kroeg in. “Voor mij voelt carnaval als een bevrijding. Even helemaal los, daar gaat het om. Drinken, hossen, lallen, maar vooral mannen, heel veel mannen”, zegt de sympathieke Brabantse.

“Normaliter val ik op wat oudere heren. Mannen van mijn leeftijd”, vertelt ze. “Maar met carnaval ben ik niet zo kieskeurig hoor. Dan sta ik in principe overal voor open. Dat is het mooie van carnaval: je hoeft je even niet aan de regels te houden.”

Op straat loopt een groepje jongens voorbij. Nog een laatste keer kijkt Wilma in de spiegel. Ze knikt tevreden. “Je ziet er goed uit, lady”, zegt ze tegen haar spiegelbeeld. “Elke man zou hier een moord voor doen, toch?”

 
Deel dit artikel: