18 ℃

Zó proberen ondernemers je geld af te pakken op het strand

Zó proberen ondernemers je geld af te pakken op het strand
Foto: TasfotoNL / Shutterstock.com

Bezoekers van de Hollandse kust doen er verstandig aan extra goed op hun geld te letten. In de zomermaanden trekken ondernemers naar het strand om hun slag te slaan.

Uit een rondgang blijkt dat ondernemers massaal azen op het geld van badgasten. Sommige badgasten moesten hun geld afgeven in ruil voor een ijsje, anderen moesten betalen voor het gebruik van een strandbedje. De politie spreekt van een groep “gehaaide ondernemers”.

Mike Snoer (26) werd gisteren het slachtoffer. “Ik zat gewoon op een terrasje met een groep vrienden”, vertelt hij. “Ineens kwam er een man naar me toe met de vraag of ik iets wilde drinken. Ik dacht nog: ‘wat aardig!’ Even later kwam hij inderdaad met een biertje aanzetten. Daarna stelde hij de vraag nog vijf keer. Maar toen ik wilde weggaan, maakte hij stampei. De man eiste dat ik voor de drankjes zou betalen. Voor die zes biertjes wilde hij 15 euro hebben!”

Uiteindelijk betaalde Mike, maar hij hield aan zijn strandbezoek een nare nasmaak over. “Je moet vreselijk oppassen”, waarschuwt hij. “Bij die strandtenten lopen mensen die heel aardig lijken, maar uiteindelijk willen ze je geld.”

 
Deel dit artikel: