13 ℃
LIFEHACK:

Zo maak je van je oorsmeer een prachtige kaars

Zo maak je van je oorsmeer een prachtige kaars
Foto: New Africa / Shutterstock.com

Oorsmeer: iedereen heeft het, maar niemand doet er iets mee. Toch kun je van oorsmeer een prachtige kaars maken. En het is makkelijker dan je denkt!

Verzamel je overtollige oorsmeer in een potje. Voor een middelgrote kaars heb je zo’n twee tot drie maanden oorsmeer nodig. Heb je minder geduld, betrek dan je gezinsleden bij het project. Het maakt voor het eindresultaat niet uit of het oorsmeer van één persoon of meerdere personen afkomstig is.

Als je voldoende hebt verzameld, doe je het oorsmeer in een klein pannetje. Verhit het, tot het oorsmeer helemaal vloeibaar is. Vind je de geur niet prettig? Voeg dan een klein beetje parfum toe. Giet het mengsel daarna in een (thee)glas.

Terwijl het oorsmeer nog vloeibaar is, hang je een touwtje in het midden van het glas. Gebruik twee satéprikkers en een wasknijper om het touwtje op z’n plek te houden (zie afbeelding). Wacht nu rustig tot het oorsmeer is gestold. Knip daarna het lontje af tot circa 1 centimeter boven het oorsmeer.

Oorsmeerkaarsen zijn niet alleen leuk en romantisch, maar ook goed voor je gehoor! Als je regelmatig oorsmeer uit je oren haalt en er kaarsen van maakt, zal je merken dat je beter gaat horen.

 
Deel dit artikel: