12 ℃

Zo maak je je kantoortuin winterklaar

Koning Winter staat weer voor te deur. Dat betekent dat je kantoortuin het zwaar te verduren krijgt. Wil je ook in het voorjaar weer volop kunnen genieten van je suffe kantoorbaantje? Lees dan deze handige tips om je kantoortuin ongeschonden door de kou te loodsen.

Foto: 06photo / Shutterstock.com / Monfocus / Pixabay

Collega’s bijvoederen

Tijdens een vorstperiode kan er enorme schaarste optreden aan koffie. Een bevroren waterleiding betekent al snel dat het koffieapparaat buiten gebruik is. Dodelijk voor de sfeer in elke kantoortuin. Hang dus op verschillende (goed bereikbare!) plekken een vetbol op. Liefst met cafeïne. Zo kom je de dag samen wel door!

Plant zaadjes voor het voorjaar

Vaak wordt in de winter een nieuw blik jonge stagiaires opengetrokken. Allemaal leuk en aardig, maar flink ingepakt in hun dikke jassen, fleecedekens en Uggs zien ze er waarschijnlijk niet echt intimiteitwaardig uit. Knoop echter tóch maar eens een leuk gesprek met zo’n meisje aan. Dan heb je in het voorjaar een enorme voorsprong op je andere collega’s om de stagiaire op de eerste Rokjesdag mee het kopieerhok in te mogen sleuren voor een paar minuten vieze, gênante kantoorseks.

Praat over de kou

De kou is misschien niet zo’n grote bedreiging voor een goed verwarmde kantoortuin, maar wel voor je klagende collega’s die erbij zitten alsof ze elk moment dood kunnen vriezen. Wil je graag hun harten verwarmen? Praat dan met ze over het weer. Want wie vindt het nou niet fijn als een ander eens wat interesse toont? Vraag dus bijvoorbeeld eens ‘weertje, he?’ of zeg iets opbeurends als ‘Koud, koud?! In Afrika is het koud! Hier is het gewoon fris’. Zo houd je de moraal in de kantoortuin het hele seizoen hoog!

 
Deel dit artikel: